Događaji

Zbog zdravstvenih razloga

Mladić odbio svjedočiti na strani obrane Karadžića

Mladić odbio svjedočiti na strani obrane Karadžića

Nekadašnji vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić odbio je svjedočiti na strani obrane na suđenju predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Pravdao se pravnim, ali i zdravstvenim razlozima.

Kako je i najavljivao, Mladić je unatoč obvezujućem haškom nalogu zbog ranijeg odbijanja svjedočenja, odbio iskazivati u postupku protiv Karadžića. Mladićev odvjetnik u sudnici je naveo da njegov klijent nije sposoban svjedočiti zbog pravnih razloga, ali i zdravstvenih, jer ne može razlikovati stvarnost od mašte. Vijeće je argument odbilo, a Mladić potom progovorio.

''Mister, zubi. Zaboravio sam zube. Brže, traži'', dobacio je Mladić odvjetniku. Nakon stanke problem je ubrzo riješen, no Mladić je svejedno odbio odgovarati na Karadžićeva pitanja o ubojstvima u Srebrenici, zločinima u Sarajevu te postojanju dogovora o protjerivanju Bošnjaka i Hrvata. I to zbog zdravstvenih razloga, kao i zbog mogućnosti da ugrozi svoju poziciju optuženog u odvojenom predmetu za ista zlodjela u ratnoj BiH.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.