Događaji

U kontaktu s remontnim zavodom u Odesi

Kotromanović: Pratimo situaciju u Ukrajini, čekamo MIG-ove

Kotromanović: Pratimo situaciju u Ukrajini, čekamo MIG-ove

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas da ministarstvo prati situaciju u Ukrajini, da su u kontaktu s remontnim zavodom u Odesi u kojemu su hrvatski vojni zrakoplovi MiG 21 te da je ondje mirno.

"Pratimo situaciju u Ukrajini. Odesa nije na Krimu, to je sat vremena leta. Stanje je mirno. Jučer smo se čuli s direktorom zavoda, sa svima. Pratimo stanje", rekao je Kotromanović novinarima danas u Ministarstvu obrane, ističući kako je važno da se MIG-ovi 21 što prije vrate u Hrvatsku.

Radi se na tome da se uklone nedostatci s navigacijom, objasnio je i dodao kako "čekamo kao ozebli sunca" kada će se to dogoditi.

Ministar je rekao kako je važno da se MIG-ovi 21 što prije vrate te da se ugovor poštuje i, kako je njime predviđeno, posao plati kada stignu.

"Ovo nam komplicira, naravno, gore u Ukrajini malo situaciju, ali smatramo da zasad nema nikakve potreba ništa tumačiti", istaknuo je i dodao kako su svaki dan u vezi s prijateljskim zemljama, kao što je Poljska, koje imaju više informacija o stanju, s našim ljudima koji su u Ukrajini i s određenim službama te da znaju otprilike stvari koje se ondje događaju.

Na pitanje o službenom putu u Australiju i Novi Zeland na koji ide s premijerom Zoranom Milanovićem ministar Kotromanović odgovorio je da se dogovorio o posjetima s ministrima obrane Australije i Novog Zelanda.

"To su naše kolege koje su s nama u ISAF-u. Idemo također posjetiti njihove vojne baze, razgovarat ćemo o obrambenoj suradnji", rekao je. "Oni imaju razvijene mornaričke snage i zainteresirani smo vidjeti njihovu vojnu opremu, naoružanje i što sada rade", istaknuo je i dodao kako oni smanjuju rashode, vojsku.

Rekao je da će u Australiji i Novom Zelandu posjetiti i naše poslovne ljude i klubove. "Obići ćemo našu zajednicu", rekao je Kotromanović.

Na pitanje kako to da baš on ide s premijerom Milanovićem u Australiju i Novi Zeland, Kotromanović je novinarima odgovorio kako ne zna te neka pitaju onoga tko je to odlučio.

Kotromanović je na novinarska pitanja odgovarao nakon potpisivanja sporazuma o suradnji na projektima zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.