Događaji

Novčana kazna od 40 tisuća kuna

Povjerenstvo utvrdilo: Šegon i Jakovčić u sukobu interesa

Povjerenstvo utvrdilo: Šegon i Jakovčić u sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je da je Branko Šegon prekršio zakon te je kažnjen novčanom kaznom od 40 tisuća kuna. Kazna će biti naplaćena obustavom u 8 rata s plaće, rekla je predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković pojasnivši zašto je Šegon bio u sukobu interesa.

"Time što je svoje privatne interese, koji proizlaze iz potrebe zaštite svoje osobne imovine, stavio iznad javnog interesa".

Predmet je poslan DORH-u radi podizanja optužnog prijedloga. Povjerenstvo je utvrdilo kako u HBOR-u kod nikoga nisu uspjeli naći kredit poput Šegonovog, s takvim uvjetima i kamatama. Istodobno šef HBOR-a Antun Kovačev i dalje tvrdi kako u slučaju Šegonovog kredita ništa nije bilo sporno.

"To je bio kredit za turizam".

O Šegonu se oglasio i ministar financija Slavko Linić.U priopćenju je između ostalog napisao kako je za vrijeme svojega rada u Ministarstvu financija Šegon obavljao svoju dužnost odgovorno i u skladu s ovlaštenjima koje je imao.

"Što se tiče realiziranog ugovora tvrtke Facta Vera s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) želimo istaknuti kako HBOR posluje sukladno Zakonu o HBOR-u koji jasno propisuje način funkcioniranja te institucije pa i pravila po kojima se dodjeljuju krediti hrvatskim pravnim osobama. Sve navedeno primijenjeno je i na dodijeljenom kreditu tvrtki Facta Vera", stoji u Linićevom priopćenju.

Inače, povjerenstvo je odlučivalo i o slučaju bivšeg župana Istarske županije Ivana Jakovčića. Utvrđeno je i da je on u sukobu interesa jer nije prijavio sve nekretnine u svojem vlasništvu. Kažnjen je sa 15 tisuća kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.