Događaji

Turistički masterplan

Uveden bonton za razuzdane mlade sa Zrća

Uveden bonton za razuzdane mlade sa Zrća

Stanovnici Novalje i okolnih mjesta godinama se bune protiv načina na koji popularno party odredište Zrće utječe na razvoj turizma. Novalja je, kažu, destinacija za obiteljske ljude, a u to se ne uklapaju razuzdani mladi turisti. Stoga je donesen masterplan razvoja turizma, a on uključuje i turistički bonton.

'Prošlih godina Zrće se prelijevalo ulicama Novalje koja je tako postala party zona, ali unijet ćemo neke promjene i uvesti pravila ponašanja, određeni turistički bonton', najavljuje gradonačelnik Ante Dabo i naglašava da Novalja treba biti mjesto u kojem će se na istim lokacijama sretati i ugodno osjećati svi njeni turisti, piše Novi list.

Poput, primjerice, gostiju koji se svrstavaju u kategoriju obiteljskog turizma, po čemu je Novalja bila nadaleko poznata prije 'ere Zrća'. Prema masterplanu, za turiste željne mirnijeg odmora i uživanja u prirodnim ljepotama idealno je područje od Luna do Novalje, ali kako sam grad ima puno privatnog smještaja, pod uvjetom da se u njemu uvede komunalni red, i taj bi dio bio posvećen obiteljskom turizmu.

Podsjetimo, 2012. spominjala se i provedba referenduma o budućnosti Zrća. Protiv aktualne koncepcije najpoznatije hrvatske party destinacije nisu bili samo lokalni političari, nego i građani. Buka zbog koje noću ne mogu spavati tek je dio primjedbi na račun razuzdane mladeži. Zamjeraju im to što, kako kažu, 'goli, pijani, pa i drogirani' nastavljaju tulume po novaljskim ulicama.

Građani Novalje upozoravaju da se turizam na Pagu razvio u pogrešnom pravcu, čemu je pridonijela i brojka od 10.500 apartmana u gradu koji ima 3.672 stanovnika. Imaju, doduše, i prijedloge kako 'smiriti situaciju', a po uzoru na španjolsku Ibizu, s kojom Zrće i uspoređuju. To su, prije svega, ograničenja - buke, točenja alkohola i dobne granice gostiju klubova.

Više pročitajte ovdje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.