Događaji

Sastanak NATO-a

Pusić: Osuđena je agresija na Ukrajinu i pripajanje Krima

Pusić: Osuđena je agresija na Ukrajinu i pripajanje Krima

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjeluje na ministarskom sastanku zemalja članica NATO-a na kojem se jučer razgovaralo o Ukrajini i novonastaloj sigurnosnoj situaciji.

"Osuđena je agresija na Ukrajina, osuđeno je i pripajanje Krima i definitivno je utvrđeno da to nitko od članica neće nikada priznati. Međutim, naravno i spoznaja o tome da nakon svakog konflikta treba pronaći rješenje i potreba da Ukrajina postane uspješna država, uključujući i ekonomsku uspješnost kako bi bila u stanju, ne samo braniti svoj teritorijalni integritet, nego i pokazati da je alternativni put razvoja nešto što je Ukrajina u stanju i postići".

Pusić se i susrela s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova. Kako kaže, razgovarali su o mogućnosti suradnje na nekim tehničkim projektima

"Uključujući dijalog unutar društva, stvaranje konsenzusa i pomirenja između različitih grupacija u ukrajinskom društvu nakon ovog konflikta, mogućnost da Ukrajina u izgradnji svojih institucija koristi neka od znanja i iskustava koje smo mi stekli za vrijeme pregovora o članstvu, iako Ukrajina u ovom trenutku ne pregovara o članstvu, ali izgradnja institucija je nešto što je važno za stabiliziranje zemlje", rekla je ministrica.

Između ostalog, bilo je riječi i o dolasku ministra vanjskih poslova Ukrajine na Croatia forumu ovog ljeta na kojem bi trebali sudjelovati svi ministri iz regije i drugih zemalja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.