Događaji

Povodom blagdana

Josipović i Leko čestitali židovski blagdan Pashe

Josipović i Leko čestitali židovski blagdan Pashe

Predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko uputili su vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj čestitku povodom blagdana Pashe.

"Blagdan Pesah simbolizira izlazak Židova iz egipatskog ropstva i radost postignute slobode. Svim građankama i građanima koji slave Pesah želim da nadolazeće blagdanske dane, koji obnavljaju nadu, provedu u duhovnom ozračju mira i radosti. Hag Pesah sameah!".

Predsjednik Josipović uputio je čestitku predsjedniku Koordinacije židovskih općina u RH Ognjenu Krausu i predsjedniku Židovske vjerske zajednice Bet Israel Vladimiru Šalamonu.

"U ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime svim židovskim vjernicima u Hrvatskoj čestitam Pashu i želim da vam blagdanski dani budu ispunjeni mirom, srećom i zadovoljstvom.

Sloboda, uzajamno poštovanje i jednakost među ljudima najveće su vrednote čovječanstva na kojima svoje učenje temelje religije svijeta. Neka blagdan Pashe bude poticaj svima nama da idemo prema istome, zajedničkom cilju: očuvanju i zaštiti čovjekovog dostojanstva u svim područjima života", stoji u Lekinoj poruci.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.