Događaji

"Rat protiv trgovaca u hramu"

Rim: Zaplijenjeno 700.000 krivotvorenih suvenira dvojice papa

Rim: Zaplijenjeno 700.000 krivotvorenih suvenira dvojice papa

Oko 700.000 krivotvorenih suvenira s likom pape Franje i budućih svetaca Ivana XXIII. i Ivana Pavla II. zaplijenila je talijanska policija u subotu, dan prije kanonizacije dvojice papa u Vatikanu u nedjelju.

Da su prodani, ti bi predmeti (magneti, naljepnice, satovi, sličice) s vidljivim nadnevkom 27. travnja, prodavani po nižoj cijeni od službenih, donijeli svojim proizvođačima 3,5 milijuna eura, navodi se u policijskom priopćenju.

U okviru akcije koju je nazvala "rat protiv trgovaca u hramu", financijska policija dodaje da je u Rimu od početka godine zaplijenjeno "sedam milijuna krivotvorenih i/ili opasnih nabožnih predmeta".

Uz to su otkrivena dva mjesta na kojima su se izrađivale kutijice s krunicama pod nazivom "Misericordina" koje je papa Franjo besplatno dijelio vjernicima u rujnu. Zaplijenjeno je 1.500 kutijica koje su se po 3 eura za komad trebale prodavati stotinama tisuća vjernika koji se očekuju u nedjelju.

Rim su još u subotu preplavili vjernici iz cijeloga svijeta koji su došli na povijesnu kanonizaciju dvojice papa, "dobrog pape" Ivana XXIII., Talijana i "velikog" Ivana Pavla II., Poljaka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.