Događaji

Marketinška komunikacija

Na Danima komunikacija pobjednici IdejaX, Mixx i IdejaXica

Na Danima komunikacija pobjednici IdejaX, Mixx i IdejaXica

Na Danima komunikacija u Rovinju sinoć su dodijeljene prestižne nagrade Ideja X, Mixx i IdejaXica. Između ostalog smo saznali najbolju kampanju, oglašivača i agenciju godine, a koncertom Dubioze kolektiv se slavilo do dugo u noć. Večeras se dodjeljuje nagrada Effie, što je ujedno i finale središnjeg nacionalnog festivala marketinških komunikacija.

IdejaX nagrađuje najkreativnije radove, a bila su prijavljena ukupno 123 rada. Prestižnu titulu Agencije godine osvojila je Imago reklamna agencija, dok je tvrtka Iskon proglašena Oglašivačem godine. Također, najbolja cjelovita kampanja je ona Iskonova 'Ne daj babi s kolačima da prođe' agencije Utorak Biro za propagandu. Nagrada Mixx se dodjeljuje za najkreativnije i najučinkovitije radove u online oglašavanju. Za nju je konkuriralo 60 radova, a nagradu "Best in Show" je osvojila agencija Brlog za kampanju 'Izgubljena stranica - Hrvatska gorska služba spašavanja'. Također, za studensko natjecanje Ideja Xica prijavljeno je 38 radova, a najbolji je onaj studenata Visoke škole tržišnih komunikacija Agora 'Sve u tvojim rukama'.

"Mixx je nagrada za digitalne radove i ona je kao mlađi brat IdejeX, stoga mi je posebno drago vidjeti da ta nagrada raste te da će vrlo brzo biti rame uz rame svom mlađem bratu. E sada, ako je nagrada X mlađi brat, onda možemo reći da je Xica beba, a riječ je o studentskoj nagradi", pojasnila je članica organizacijskog odbora festivala Anđela Buljan Šiber.

U odnosu na prethodne godine, broj prijavljenih radova se povećao i to za 16 posto, a njihova kvaliteta je iz godine u godinu sve veća, rekao je na dodjeli nagrada član organizacijskog odbora festivala Slaven Fischer:

"Drevna mantra kaže da sreća ima tri preduvjeta: da radite nešto kreativno, da posao uglavnom ide dobro i ono što je najvažnije, da mislite da to što radite je važno, kakva li je to tek sreća kada važe okruženje to misli, ne samo vaši kolege, nego i vaši suparnici", kaže Fischer.

Na Dane komunikacija je ispred Hrvatskog sabora došao Igor Rađenović koji je pozdravio sve okupljene i čestitao pobjednicima.

"Pozdravio vam je onaj koji najviše govori u Saboru, a to je Branko Vukšić. Pozdravio vas je i onaj koji najmanje govori tko je Željko Kerum, doduše preko svoje sestre Nevenke Bečić, a pozdravili su vas i Brazilci Niko Kovač i njegov brat Robert također", rekao je Rađenović.

I drugog Dana komunikacija nastavljena su predavanja marketinških stručnjaka te kreativne radionice, a večeras se dodjeljuje nagrada Effie čime završava služeni program u Rovinju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.