Događaji

Sve u skladu s propisima

USKOK: U odobravanju kredita HBOR-a Šegonovoj tvrtki nije počinjeno kazneno djelo

USKOK: U odobravanju kredita HBOR-a Šegonovoj tvrtki nije počinjeno kazneno djelo

U postupku odobravanja kredita HBOR-a društvu Facta Vera d.o.o. u suvlasništvu Branka Šegona nije počinjeno kazneno djelo, objavljeno je na USKOK-vom internetskim stranicama.

"USKOK je, nakon medijskih napisa u kojima se ukazivalo na moguće nezakonitosti i pogodovanje u postupku odobravanja kredita društvu Facta Vera d.o.o. od strane HBOR-a, Policijskom nacionalnom USKOK-u naložio provođenje kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je pribavljena obimna poslovna dokumentacija te su obavljeni obavijesni razgovori. Osim toga je USKOK od banaka i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa pribavio i drugu relevantnu dokumentaciju.

Iz svih prikupljenih podataka proizlazi da su u postupku odobravanja kredita društvu Facta Vera d.o.o. nadležna tijela HBOR-a postupala na isti način kao i u drugim slučajevima te da je postupanje HBOR-a bilo u skladu sa internim propisima i procedurama banke koja nisu mijenjana za potrebe odobrenja kredita tom društvu. Slijedom navedenog, u predmetnom slučaju nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Budući da su u postupanju društva Facta Vera d.o.o. kao pravne osobe i Tonia Šegona kao odgovorne osobe u pravnoj osobi utvrđeni elementi prekršaja iz čl. 50. st. 2. u vezi st. 3. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu će protiv društva Facta Vera d.o.o. i Tonia Šegona podnijeti optužni prijedlog", stoji u USKOK-ovom priopćenju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.