Biznis

Kredit

HBOR: 110 milijuna eura kredita za kreditne programe

HBOR: 110 milijuna eura kredita za kreditne programe

Kredit je odobren na rok od 5 godine

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i konzorcij šest inozemnih banaka potpisali su krajem studenog u Beču Ugovor o kreditu u iznosu od 110 milijuna eura, objavljeno je iz HBOR-a.

Konzorcij čine Bank Austria Creditanstalt AG, Commerzbank Aktiengesellschaft, Dresdner Kleinwort - sektor investicijskog bankarstva Dresdner Bank AG, DZ Bank AG, Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank, Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG i Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (organizatori kredita).

Kredit je odobren na rok od 5 godine, uz maržu od 30 bazičnih bodova, a sredstva prikupljena ovim kreditom namijenjena su financiranju svih programa kreditiranja HBOR-a.

Unatoč krizi na međunarodnim financijskim tržištima, HBOR je nastavio niz uspješno realiziranih transakcija na inozemnim tržištima te još jednom potvrdio status uglednog zajmoprimca, ističu iz HBOR-a.

Rejting agencija Standard & Poor's dodijelila je HBOR-u dugoročni kreditni rejting za dug izdan u stranoj valuti BBB, a rejting agencija Moody's A1, navodi se u priopćenju HBOR-a


Reci što misliš!