Događaji

Poznat datum osnutka

Karlovac slavi 435. rođendan

Karlovac slavi 435. rođendan

Sad već tradicionalno, Karlovčani će rođendan svog grada slaviti čak dva tjedna.

Karlovac je jedan od rijetkih gradova koji zna točan datum svog nastanka jer je njegova gradnja započela 13. srpnja 1579.

Proslava 435. rođendana grada Karlovca počinje 28. lipnja, a svečano će biti otvorena ispred Gradskog kazališta Zorin dom, najavila je gradska pročelnica Andreja Navijalić.

"Svečanost otvaranja poklopit će se s otvaranjem prvog karlovačkog kazališnog festivala. Tijekom dvotjedne manifestacije izuzetno je važna suradnja institucija, udruga, pojedinaca, svih onih kojirade u pitanju kulture, medija, sporta, i na neki način ovaj program je zajednička priča svih nas."

Tijekom dva tjedna, Karlovčani će moći uživati u raznim predstavama i koncertima koji će se održavati na otvorenom.

"Ono što bih ja naglasila da smo na neki način spojili festivale, film, fotografiju, a isto tako, prostor, vrijeme i umjetničko nadahnuće zato što se svi programi održavaju na prirodnim pozornicama grada Karlovca, a obilježava ga i bogati festivalski program...", kaže Navijalić.

Vrhunac rođendanske proslave je 13. srpnja, kada će Karlovčani na Starom placu otplesati peti rođendanski bal.

"Vjerujem da u ovom bogatom programu svatko može pronaći nešto za sebe i da ćemo svi zajedno zaplesati rođendanski bal 13. srpnja uz pratnju Giulliana", dodaje Navijalić.

Iz grada pozivaju sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na balu i na jedinstven način proslave rođendan svoga grada.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.