Događaji

Kupa poplavila dionice D36 u Koritinji i Pisarovini

Kupa poplavila dionice D36 u Koritinji i Pisarovini

Rijeka Kupa poplavila je dionice D36 u naselju Koritinja u gradu Karlovcu, te Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko u općini Pisarovina, doznaje se večeras iz Hrvatskih voda.

 

Cestari su upozoreni na potrebu postavljanja znakova na ovim dionicama, rekao je za Hinu zamjenik rukovoditelja obrane od poplava sektora D (srednja i donja Sava) u Hrvatskim vodama Zoran Čavlović.

Dodao je kako su usporne vode Kupe poplavile korito potoka Koretinac na Gradcu u gradu Karlovcu i pojačale odrone koji su aktivirani ekstremnim kišama u kolovozu.

Jutros je također počelo plavljenje ceste za Malu Švarču poplavnim vodama Mrežnice, pa su cestari postavili znakove zabrane prometovanja, rekao je Čavlović.

U Hrvatskim vodama i dalje očekuju porast vodostaja rijeke Save nizvodno od Dubrovčaka do Županje, pri čemu su i dalje na snazi mjere pripremnog stanja obrane od poplava za dionice vodomjera: Sava Dubrovčak, Crnac, Ustava Trebež, Mačkovac, Davor, Slavonski Kobaš i Slavonski Brod, dok je za dionice vodomjera Sava Jasenovac na snazi redovita obrana od poplava.

Tijekom sutrašnjeg dana očekuje se da će vodostaj Save u Jasenovcu biti oko plus 770 centimetara, a vodostaj Save u Županji oko plus 770 centimetara.

U Hrvatskim vodama očekuju i daljnji blaži porast vodostaja Kupe nizvodno od Karlovca, te su na snazi mjere pripremnog stanja obrane od poplava za dionice vodomjera Kupa Karlovac.

Vodostaji rijeke Korane u blagom su opadanju, odnosno stagnaciji, no moguće je očekivati ponovni porast vodostaja uslijed palih kiša tijekom današnjeg dana.

U porastu su i vodostaji rijeke Ilove, pri čemu su na snazi mjere redovite obrane od poplava za dionice mjerodavnog vodomjera Ilova Veliko Vukovje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.