Događaji

Divulje

Obitelj Butorac se zahvalila za spašavanje djeteta

Obitelj Butorac se zahvalila za spašavanje djeteta

Zahvala obitelji je najljepši dar svima nama koji kroz hitne medicinske letove spašavamo ljudske živote, rekao je kapetan posade bojnik Stjepan Stepić

Obitelj Butorac iz Splita čije je devetogodišnje dijete Roka ugrizao poskok 13. kolovoza ove godine na Hvaru posjetila je u petak 5. rujna g. 2014. Eskadrilu transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO u vojarni „Knez Trpimir" u Divuljama kako bi se zahvalili posadi i liječničkom timu koji su sudjelovali u hitnom medicinskom letu i spašavanju njihovog djeteta.

Toga dana posade ETH 93. bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja šest pacijenata sa otoka Hvara do KBC-a Split od kojih je u najtežem stanju bio dječak sa ugrizom zmije.

Prisjećajući se akcije spašavanja dječaka, kapetan posade bojnik Stjepan Stepić je kazao:

„To je bilo iznimno dramatično i stresno jer su nam, čim smo dobili zahtjev za taj let, kazali kako prevozimo dječaka koji je životno ugrožen. Letjeli smo na Hvar najvećom dopuštenom brzinom. Tijekom cijelog leta medicinski tim i liječnici iz splitske bolnice bili su u kontaktu. Preko kontrole leta davali su im upute koji lijek dati dječaku, pratili situaciju. Na Firulama smo bili za manje od deset minuta unatoč iznimno jakom vjetru. Dali smo sve od sebe. Pratio sam vijesti i laknulo mi je kad sam čuo da je dječaku dobro. Bilo mi je drago što je tome pridonijela i moja posada, a zahvala obitelji je najljepši dar svima nama koji kroz hitne medicinske letove spašavamo ljudske živote".

Uz bojnika Stepića posadu su još činili npr Sebastijan Trepšić, kopilot te tehničari letači stožerni narednik Velimir Bešić i narednik Zdenko Kaćanić dok je dežurni liječnički tim u helikopteru iz Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije bio u sastavu dr Nikica Tole i medicinski tehničar Joško Bilić.

Izražavajući zahvalu obitelj Butorac je kazala kako su došli među divne ljude, ljude velikog srca i plemenitosti. Došli su reći hvala jer oni su ponos i Splita i Hrvatske. „Zahvaljujući letačkoj posadi i liječnicima spašeni su brojni životi i zato svu sreću i radost koju osjećamo željeli smo podijeliti danas sa našim herojima i prijateljima jer ih tako uistinu i doživljavamo", kazali su roditelji spašenog dječaka.

MORH


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.