Događaji

Obrana sa slobode

Pripuz, Laco i Markus pušteni iz istražnog zatvora

Pripuz, Laco i Markus pušteni iz istražnog zatvora

Petar Pripuz, Miro Laco i Ivan Markus pušteni su iz istražnog zatvora u Remetincu da se brane sa slobode. Njihovi odvjetnici sucu istrage donijeli su potvrde o uplaćenim jamčevinama.

Za Pripuza ona iznosi 7,8 milijuna kuna, a Laco i Markus dali su po 100.000 kuna jamčevine. Trojac je sucu istrage Zdenku Posavcu obećao da na slobodi neće ometati vođenje kaznenog postupka utjecajem na svjedoke ili dokaze, odnosno da neće ponoviti nedjelo. Evo što su po izlasku iz Remetinca izjavili Petar Pripuz i Miro Laco:

"Sve ružno potiskujem. Veselim se dolasku svojoj kući", rekao je Petar Pripuz.

"Svima je jasno koja je pozadina ovog procesa. Nikakvu osobnu korist nisam imao i nisam oštetio proračun Grada", rekao je Miro Laco.

Kad je riječ o zagrebačkom gradonačelniku i ostalim osumnjičenicima, izvanraspravno vijeće ukinulo je rješenje suca istrage o određivanju istražnog zatvora.

Ipak to ne znači da im je ukinut istražni zatvor već će se o tome odlučivati u ponedjeljak. Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

"Vijeće smatra da sudac istrage nije u odnosu na ove preostale osumnjičenike obrazložio isto odluku o jamstvu, a to je bio dužan napraviti po službenoj dužnosti", rekao je Devčić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.