Događaji

Ponovno izlazi pred suca

Sutra novo ročište Bandiću; hoće li izaći iz Remetinca

Sutra novo ročište Bandiću; hoće li izaći iz Remetinca

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sutra ponovno izlazi pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, Zdenka Posavca.

Nakon što je izvanraspravno vijeće ukinulo rješenje suca istrage o određivanju istražnog zatvora na sutrašenjm ročištu ponovo će se raspravljati o zahtjevu USKOK-a da se Bandiću i oszalim osumjičenima odredi istražni zatvor.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prijašnju odluku suca istrage ukinulo je zato što nije u dovoljnoj mjeri obrazloženo može li se svrha istražnog zatvora ostvariti blažom mjerom, poput mjere opreza ili jamstva. Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić..

"Vijeće smatra da sudac istrage nije u odnosu na ove preostale osumnjičenike obrazložio isto odluku o jamstvu, a to je bio dužan napraviti po službenoj dužnosti", rekao je prošli tjedan Devčić.

Istražni sudac Zdenko Posavec mora ponovno razmotriti prijedlog USKOK-a te donijeti odluku hoće li zamijeniti istražni zatvor jamčevina. Pred suca istrage sutra će osim zagrebačkog gradonačelnika i preostali osumnjičenici u aferi Agram. Krešimir Krsnik, branitelj gradonačelnika Milana Bandića u više navrata je ponovio kako nema nikavih razloga za pritvor Bandiću te kako samo očekuje pravednu odluku. Ponavlja to i za Media servis:

"Očekujem da odluka bude pravedna i na zakonu osnovana" poručio je Krsnik.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.