Događaji

"Vukovar, svjetlo budućnosti"

Vukovar: 17. adventske svečanosti

Vukovar: 17. adventske svečanosti

Pod geslom "Vukovar, svjetlo budućnosti" u tome su gradu u nedjelju navečer počele 17. vukovarske adventske svečanosti u sklopu kojih je prvu svijeću na adventskom vijencu u Dvorcu Eltz upalio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Svim Vukovarcima gradonačelnik je zaželio da kroz vrijeme Došašća iskažu zajedništvo u vjeri za bolju i prosperitetniju, kako vlastitu, tako i budućnost grada Vukovara.

Program svečanosti započeo je u vukovarskoj Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova iz koje je adventsko svjetlo u procesiji pronešeno do Dvorca Eltz u kojem su tradicijske običaje od Adventa do Božića prikazali članovi Kulturnoumjetničkog društva "Branimir" iz Bošnjaka nedaleko od Županje. U programu su sudjelovali i tamošnja muška i ženska pjevačka skupina "Baće" i "Bošnjačke snaše", HKUD "Dunav" Vukovar te Dramska skupina vukovarske Osnovne škole Antuna Bauera i zbor nižih razreda glazbenog odjela Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

Po riječima Ružice Marić, ravnateljice vukovarskog Gradskog muzeja, koji je uz Hrvatski dom i Franjevački samostan u Vukovaru organizator Vukovarskih adventskih svečanosti, Vukovar, koji je u jesen 1991. godine bio tek mrtvo ognjište, postao je temeljni kamen slobodne Hrvatske i danas sa strašću i zanosom obnove života živi svoju sadašnjost. I to, kako je kazala, čini prije svega kroz mlade naraštaje koji su jedini zalog svjetla budućnosti Vukovara.

U sklopu 17. vukovarskih adventskih svečanosti bit će održano desetak prigodnih glazbenih i drugih događaja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.