Događaji

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe

HAK: magla mjestimice, moguća poledica

HAK: magla mjestimice, moguća poledica

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj te na dionicama autocesta A1 između Gospića i tunela Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Novske te Velike Kopanice i Lipovca, kao i na A5 Đakovo-Sredanci. U većem dijelu unutrašnjosti, zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

 

Na Zagrebačkoj obilaznici A3 zbog izgradnje čvora Jakuševec, između čvorova Kosnica i Buzin u smjeru Bregane vozi se servisnim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Na riječkoj obilaznici od tunela Trsat do nadvožnjaka Kozala u smjeru graničnog prijelaza Rupa vozi se jednim trakom usporeno.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova kroz tunel Tuhobić u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom.

Sljemenska cesta od vrha prema Zagrebu zatvorena je zbog odrona između Kraljičinog zdenca i Šestina. Od Blizneca i Pila prema Sljemenu promet je dopušten, a spuštanje samo na zagorsku stranu.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnome prijelazu Bajakovo, a kolona je duga oko dva kilometra. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

DHMZ: djelomice sunčano

Vrijeme će biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U kopnenom području mjestimice magla, osobito ujutro i dio prijepodneva, te ponovno prema kraju dana.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, ovisno o zadržavanju magle, a na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za Hrvatsku.

Vjetar većinom slab jugozapadni i južni. Na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, poslijepodne će na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak i jugo.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.