Događaji

Svečanosti je nazočio Ante Gotovina

Gotovina i Kotromanović na obilježavanju 23.obljetnice 72.bojne vojne policije

Gotovina i Kotromanović na obilježavanju 23.obljetnice 72.bojne vojne policije

Svečanom akademijom u zadarskom Arsenalu obilježena je 23. obljetnica 72. bojne vojne policije. Radi se o policijskoj postrojbi kroz koju je prošlo oko 2 500 pripadnika, a koja je sudjelovala u svim ratnim operacijama u svojoj zoni odgovornosti. Svečanosti je nazočio i general Ante Gotovina:

"Pobjedom u Domovinskom ratu ostvarili smo neovisnost i slobodu. Neovisan i slobodan čovjek odlučuje o svojoj sudbini. Neovisno i slobodno društvo odlučuje suvereno o svojoj budućnosti.Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti. Demokracija je disciplina, sloboda, odgovornost. Danas, okrenuti budućnosti, mi želimo našoj Domovini sigurnost, snažno gospodarstvo i vladavinu socijalne pravde. Mi to možemo, čvrstim karakterom i zajedništvom" poručio je Gotovina.

Ministar obrane Ante Kotromanović:

"Mi (vojska) jesmo '95 dali našim političkim vođama da nam kreiraju Hrvatsku kakvu bi mi željeli, voljeli imati. Jesmo li uspjeli?! Nismo zadovoljni. Nisam ni ja zadovoljan. Sve političke elite, uključujući i moju su mogle puno više napraviti za gospodarski rast i stvaranja boljitka za RH, ali ne treba biti malodušan, treba biti optimist, ne treba biti isključiv, ne treba šriti mržnju", rekao je Kotromanović.

Ante Buzančić, pripadnik 72. bojne vojne policije, posljednji je poginuli hrvatski branitelj tijekom Domovinskog rata.On je svoj život izgubio u okolici Jajca, 17. listopada 1995. godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.