Događaji

Hvalevrijedna akcija

U Osijeku se provodi projekt 'Postani mi legos'

U Osijeku se provodi projekt 'Postani mi legos'

Budući volonteri i djeca koja žele sudjelovati u programu mogu se prijaviti na web stranici: postanimilegos.org.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku, provodi projekt „Postani mi legos" financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. Projekt se izvodi u partnerstvu s Filozofskim fakultetom u Osijeku, Domom za odgoj djece i mladeži Osijek, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima. Više o projektu, stručna suradnica i psiholog Centra za zlostavljanu djecu, Marijana Vitovski.

 

"To je mentorski program nastao po uzoru na program koji je poznat u svijetu pod nazivom 'Veliki brat' ili 'Velika sestra' a njime želimo ojačati naše male i velike legose. Budući volonteri postaju nakon edukacije mentori djeci koja su ili u socijalnom riziku ili imaju nekakve teškoće u učenju, ili bilo kojoj ostaloj zainteresiranoj djeci", rekla je Vitovski.

Budući volonteri i djeca koja žele sudjelovati u programu mogu se prijaviti na web stranici: postanimilegos.org.

"Nakon što se obave prijave, radi se selekcija kandidata volontera koja uključuje i psihologijsko testirnje, intervju, motivacijsko pismo itd. Onda odabrani volonteri prolaze kroz dvodnevnu edukaciju koja ih priprema za njihovu mentorsku ulogu te oni tada postaju mentori", dodaje Vitovski.

Ovim projektom mentor, odnosno odrasla osoba i mentorirani, odnosno dijete, dobivaju priliku jedno drugome pomoći.

"Mlade osobe koje su nezaposlene, studenti, volontiranjem i osposobljavanjem za mentora dobivaju priliku za iskustvo rada i uspostavljanje kvalitetnog odnosa s djecom, dok djeca dobivaju podršku za učenje, svladavanje poteškoća koje imaju u radu, odnosima s drugima, stjecanje dobrih navika, a što je možda i najvažnije, stjecanje prijatelja koji će ih ohrabrivati i usmjeravati", rekla je Vitovski.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.