Događaji

Branitelji u Savskoj okitili bor: Ovdje smo do daljnjega

Branitelji u Savskoj okitili bor: Ovdje smo do daljnjega

Ministar branitelja Predrag Matić pozvao je branitelje koji već dva mjeseca prosvjeduju u Savskoj da božićne i novogodišnje blagdane dočekaju u svojim domovima. Oni međutim ne odustaju. Ispred ministarstva su okitili bor, te poručuju kako nigdje ne idu dok im se ne ispune svi zahtjevi.

Dok su prosvjednici ispred ministarstva polako počeli kititi bor, resorni ministar uručio je odlikovanja devetorici hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Pritom je naglasio da je ponosan što ih Hrvatska nije zaboravila, ali i sram što je trebalo čekati toliko godina.

Ministar Matić i jedan od odlikovanih branitelja, Ivan Janković.

"Netko prethodnih 10 godina, a prije toga još prethodnih 10 godina nije se sjetio ovih momaka, dakle ljubav, poštovanje hrvatskih građana i institucija prema hrvatskim braniteljima je trajna a oni koji to ne vide to nikada neće i vidjeti", rekao je Matić.

"Ponosan sam što smo dobili ova visoka prizanja i nadam se da će institucije prepoznati i ostale branitelje koji ih još nisu dobili, a zaslužili su", istaknuo je Janković.

Odlikovani branitelj, dragovoljac iz Ivanić Grada Ivan Janković osvrnuo se i na kolege s ratišta koji prosvjeduju.

"Sigurno da ovime želimo nešto postići, ali s druge strane ja jesam za prosvjede, ali sad bi bilo vrijeme da se nakon božićnih i novogodišnjih blagdana i da se počne ozbiljno raditi s braniteljskom populacijom", rekao je Janković.

Učinit ćemo sve da braniteljima budu ispoštovana sva prava, kao što smo to uostalom i radili sve ovo vrijeme, poručio je prosvjednicima resorni ministar Matić. Na novinarsku opasku da ispred ministarstva kite bor, pa očito ni ne pomišljaju na odlazak te Matić je rekao.

"Naravno, do običaja se drži, ja to isto poštujem. Pozivam ih da razgovor možemo riješiti sve probleme. Neke su stvari, sa strane Vlade i Ministarstva, učinjene u cijelosti, ono što im preporučam je da božićne i novogodišnje blagdane dočekaju u toplini svojih domova, a za prosvjedovati, ukoliko nešto ne bude ispoštovano od dogovorenog, nikad nije kasno", rekao je Matić.

Branitelji ispred Savske međutim ne odustaju. Marko Radoš iz Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata.

"Do daljneg ostajemo ovdje u Savskoj do ispunjenja svih naših zahtjeva. Znači to je smjena ministra Matića i njegovo dvoje pomočnika i ustavni zakon o pravima branitelja", rekao je Radoš.

Kojima su podršku danas došli izraziti HDZ-ovi europarlamentarci, te djelatnici Ministarstva socijalne politike i mladih.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.