Događaji

Predsjednik HDZ-a

Karamarko: Čuli smo monstruozne optužbe od premijera

Karamarko: Čuli smo monstruozne optužbe od premijera

Predsjednik HDZ-a održao je konferenciju za novinare na kojoj je odgovorio na optužbe koje mu je uputio premijer te je komentirao situaciju na Markovom trgu, javlja N1info

''Žao mi je da se nismo našli zbog drugih stvari jer smo završili kooordinaciju s ljudima s IFO instituta i rodio se naš gospodarski program. Mi se moramo baviti premijerom i nekim drugim stvarima'', započeo je svoje obraćanje Tomislav Karamarko.

Danas smo mogli čut monstruozne optužbe premijera za ovo što se događa na Markovu trgu. Prosvjedi koji traju 8 mjeseci... Premijer je mogao u svakom momentu razgovarati s njima. Svaki put kada bi on rekao da mi stojimo iza toga ja ponavljam mi ih podržavamo u opravdanim zahtjevima. Isto tako ih potencirano podržavamo u želji da razgovaraju baš s premijerom i do kraja ćemo ih podržavati, ali nikako ne stojimo iza njih i nismo operativno povezani s njima niti znamo što će oni raditi. To je danas bilo opasno i neozbiljno'', rekao je Karamarko.

Komentirao je i premijerove optužbe da HDZ stoji iza prosvjednika te se osvrnuo na komentar premijera da su dokaz za to ''grimase na njihovom licu''.

To je vrlo neodgovorna teza rekao bih i izvlačenje iz situacije i nečinjenja svih ovih mejseci te stvaranje atmosfere podjele i sukoba što nije dobro. Ono što je je bilo najsmješnije osim ovih dokaza jest da on pristaje na taj razgovor, ali zamislite kad - u ponedjeljak. Pa zar ne radi petkom? Je li mu bilo teško preći 15 metara i početi razgovor. Pozivam ga da radi svoj posao jer to je njegov posao. Neka ne ostavlja branitelje u neizvijesnosti što će se dogoditoi ovaj vikend'', rekao je Karamarko.

Upitan bi li branitelji trebali maknuti šator s obzirom da je premijer ponudio razgovor u ponedjeljak kazao je da premijer ne bi trebao slati poruke preko ekrana.

''Zašto im šalje preko ekrana poruke? Zašto ne dođe ljudski, ako ima respekt, ako tu ima ljudi koji su dali djelove tijela za Hrvatsku. Zar to nisu zaslužili? Mislim da je to jedini način'', kazao je.

Upitan da komentira postupanje policije kazao je kako nije dobro sve pratio.

''Volio bih znati da nisu bili brutalini i prekoračivali ovlaštenja. Ima starih policajaca i ima djece branitelja - to je stresno i za policajce koji se teškom voljom suprotstavljaju braniteljima'', rekao je.

''Milanović je čovjek koji može ovo riješiti s malo dobre volji i izrazom poštivanja. Oni su tamo 8 mjeseci, 8 mjeseci nemaš snagu doć među te ljude. Zar ne razmišlja o cijeloj braniteljskoj strukutri? To treba prekinuti!

kazao je kako misli da branitelji ne snose krivicu te da su gurnuti u ovu situaciju. Dodao je da ih ne treba svrstavati u skupinu huligana i delinkvenata.

''Kažem vam da je na premijeru sve. On je ključni čovjek tu i bježi od svoje odgovornosti. Svi su mu krivi: predsjednica, ja branitelji... Samo on je čvrsta točka, a ja ne znam čega.

Karamarko je završio rekavši da bi volio da je policija bila još blaža prema braniteljima te da se nije čuo s Klemmom i Glogoškim.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.