Događaji

Kako bi senzibilirali javnost po pitanju migranata

Prosvjedna akcija povodom Svjetskog dana izbjeglica

 Prosvjedna akcija povodom Svjetskog dana izbjeglica

Kako bi senzibilirali javnost po pitanju migranata poginulih u Sredozemnom moru i europskih politika koje izravno ili neizravno utječu na njihov broj, volonteri Centra za mirovne studije, studenti Mirovnih studija, članovi No Border incijative, Medike i White Angelsa organiziraju prosvjednu akciju pod nazivom 'Izbjegli u smrt. Tvrđava Europe: čista i odgovorna. Koliko još smrti do solidarnosti?'.

 

Akcija se sastoji od nekoliko dijelova: die-in performansa, kojim će simbolički prikazati "mrtva tijela" poginulih osoba, javnog čitanja proglasa i popisa osoba koje su izgubile život u Sredozemnom moru, čiji je broj od početka 2015. porastao na 2.000 te dijeljenja informativnih letaka prolaznicima.

Kako bi se skrenulo pozornost na tisuće migranata koje stradavaju na stupovima demokracije i slobode Europske unije, danas će se poslati proglas hrvatskim eurozastupnicima koji imaju direktni utjecaj na kreiranje EU politika i rješavanje ove krize.

Cilj akcije je upozoriti osobe odgovorne za za donošenje odluka u Europskom parlamentu na posljedice politika koje provode te upoznati javnost s onime što se događa u našoj neposrednoj blizini, na Sredozemnom moru, na čijim obalama i Hrvati provode svoje godišnje odmore.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.