Događaji

TV i računalo s internetom za Kapetana Dragana

Vasiljković traži TV, računalo i pristup internetu

Vasiljković traži TV, računalo i pristup internetu
Thinkstockphotos/Ilustracija

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, osumnjičeni za ratni zločin i prošlog tjedna izručen RH iz Australije, sasvim dobro podnosi zatvorske dane u Hrvatskoj. Kako se doznaje od branitelja Darka Stanića, nema apsolutno nikakvih primjedbi na smještaj u zatvoru na Bilicama i tretman pravosudnih policajaca, javlja N1info

Vasiljković hvali profesionalnost zatvorskih čuvara, ali i hrvatskih policajaca koji su ga preuzeli u Australiji. Svi su prema njemu iznimno ljubazni i nije imao nikakvih problema.

TV i računalo s internetom za Kapetana Dragana

Od odvjetnika Stanića dobio je informacije o tijeku postupka koji mu predstoji. O obrani nisu razgovarali budući da Vasiljković namjerava angažirati druge odvjetnike.

Kapetan Dragan uživa inače u najkomfornijoj sobi splitskog zatvora sam, što je mjera predostrožnosti da mu se ne bi što loše dogodilo. Zatvorski dani ipak sporo prolaze, Vasiljković se dosađuje pa je zamolio da mu se u ćeliji omogući TV i računalo s internetom, piše Index.

Podsjetimo, gotovo deset godina nakon zahtjeva za izručenjem u Hrvatsku je iz Australije prošloga tjedna stigao Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan.

Splitsko tužiteljstvo protiv njega vodi istragu zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva.

Tužiteljstvo sumnjiči Vasiljkovića da je kao jedan od vođa srpskih paravojnih snaga i zapovjednik Jedinice za posebne namjene i Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa kršio Ženevsku konvenciju jer je u zatvoru na kninskoj tvrđavi te u Bruškoj kraj Benkovca mučio, zlostavljao i ubijao zarobljene hrvatske vojnike i policajce.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.