Događaji

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Bliži se predstavljanje rezultata državne mature

Bliži se predstavljanje rezultata državne mature

Usprkos turbulencijama i curenju ispitnih pitanja u Centru su zadovoljni provedbom, čije će kompletne rezulatate objaviti u podne

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja danas će predstaviti rezultate državne mature.

Ljetnom roku državne mature pristupilo je oko 40 tisuća učenika, od toga najviše onih s gimnazijskim programom, njih više od 13 tisuća. Izašlo je i 22 tisuće učenika srednjih strukovnih škola, te 300-injak učenika umjetničkih programa. Maturi su pristupili i učenici iz inozemstva kao i oni koji su školu završili prije 2010. godine, rekla je Media servisu glasnogovornica Nacionalnog centra Ana Franić Božić.

"Ove godine nešto veći broj učenika je dobio ocjenu vrlo dobar i odličan, dominantna ocjena je dobar, a za većinu predmeta prosječna postotna rješenost bila je na razini prošle godine", kaže Franić Božić. Usprkos turbulencijama i curenju ispitnih pitanja u Centru su zadovoljni provedbom, čije će kompletne rezulatate objaviti u podne.

"Unatoč skraćenom kalendaru polaganja ispita i skraćenom periodu ocjenivanja i obrade podataka, unatoč nekim situacijama koje su se pojavile i uspješno riješne rekla bih da je Nacionalni centar zadovoljan rezultatom i čestitala bih svim maturantima na postignutim rezultatima", zaključila je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.