Događaji

Veliki koncert na kninskom stadionu

Thompsonu za kacigu prijava, za uzvike "izvješće"

Thompsonu za kacigu prijava, za uzvike

Velikim koncertom na kninskom stadionu, na kojem se okupilo oko 90 tisuća posjetitelja, sinoć je završena središnja proslava 20-e obljetnice "Oluje". Ni koncert nije mogao proći bez političkih govora, a zbog uzvika "Za dom spremni" na početku koncerta, mogao bi biti kažnjen i pjevač Marko Perković Thompson.

Kninski koncert je, kao i svih godina prije u rodnim Čavoglavama, počeo provokacijom. Šibenska policija prekršajno će prijaviti Perkovića zbog vožnje motocikla bez zaštitne kacige u srijedu na kninskoj proslavi 20. obljetnice "Oluje", a još se utvrđuje hoće li ga zbog uzvika "Za dom" na koncertu prijaviti i za kršenje javnog reda i mira.

U šibenskoj policiji navode kako je vožnjom bez kacige, predvodeći defile motocikala središtem Knina, pjevač prekršio Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, Marko Perković Thompson je točno prije godinu dana, također tijekom proslave "Oluje", kažnjen s 1.500 kuna zbog vožnje motocikla bez zaštitne kacige na čelu kolone motocikala od Čavoglava do Drniša.

U policiji kažu i kako su u posjedu snimki koncerta koji je Thompson u srijedu održao na stadionu u Kninu pred 90 tisuća ljudi. Potvrđuju kako pjevač na početku koncerta uzvikuje ustaški pozdrav "Za dom" i da mu publika uzvraća "Spremni", no je li time kršio javni red i mir u policiji još ne žele komentirati. O tom će događaju, ističu, poslati posebno izvješće Državnom odvjetništvu i nakon konzultacija s tim tijelom odlučiti hoće li podnositi prijavu.

Vezano za to ja mogu reći da, obzirom da smo mi to javno okupljanje snimali kao što smo i najavili, pregledom snimki, ukoliko utvrdimo da je počinjen bilo koji prekršaj, odnosno, kažnjiva radnja da ćemo poduzeti zakonom propisane mjere i radnje iz naše nadležnosti, kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske županije.

Policija je na stadionu, uoči i za vrijeme koncerta, zabilježila 10 prekršaja, među njima 3 zbog isticanja neprimjerenih obilježja. Uoči samog početka koncerta okupljenima se obratio i predsjednik Udruge stopostotnih vojnih invalida Đuro Glogoški koji je tom prigodom, uz odobravanje iz publike, oštro kritizirao aktualnu državnu vlast. Koncertom je završena cjelodnevna proslava obljetnice "Oluje" u Kninu, no mnogima nije bio problem izdržati do kasnih večernjih sati.

Proslava u Kninu u brojkama iznosi: 20-ak različitih kulturno-zabavnih i sportskih događaja, 25 tisuća posjetitelja na glavnoj svečanosti na kninskom središnjem Trgu Ante Starčevića te 90 tisuća posjetitelja na večernjem koncertu, piše HRT


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.