Događaji

Vlasti u Gunji tako žele zahvaliti svima

U Gunji obilježavanje kraja radova na obnovi nakon poplave

 U Gunji obilježavanje kraja radova na obnovi nakon poplave
Davor Javorovic/PIXSELL

Iako se očekivalo kako će u Gunju danas i premijer Zoran Milanović, on se ondje neće pojavii, boravit će u posjetu Ludbregu

U Gunji će se danas održati svečanost na kojoj će se obilježiti i kraj radova na obnovi objekata koji su stradali u katastrofanim poplavama prošloga proljeća.

Vlasti u Gunji tako žele zahvaliti svima koji su u obnovi pomogli, a dodijelit će tom prigodom i nekoliko stotina zahvalnica. Prikazat će se i film o selu prije, za vrijeme i neposredno nakon poplava, te kako ono izgleda danas. Većina stanovnika u svoje se kuće vratila, a za to je država izdvojila više od 300 milijuna kuna.

Preostaje još obnova preostalih deset posto kuća, ali i okućnica. Neke obitelji još ipak žive u kontejnerskom naselju, a nagađanja da će ih se otamo istjerati kako bi se kontejneri koristili za smještaj izbjeglica, odbacio je načelnik općine, Hrvoje Lucić.

Iako se očekivalo kako će u Gunju danas i premijer Zoran Milanović, on se ondje neće pojavii, boravit će u posjetu Ludbregu. Osim proslave, Gunja će danas imati i prosvjed. Njega je najavila Mladež HDZa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.