Događaji

Odluka zagrebačke Gradske skupštine

Nagrada Luka Ritz - Ljubici Marinčić i Dori Cesarec

Nagrada Luka Ritz - Ljubici Marinčić i Dori Cesarec

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na sjednici u četvrtak navečer jednoglasno su prihvatili prijedlog zaključka skupštinskog Odbora za javna priznanja da se "Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost" dodijeli dvjema učenicama - Ljubici Marinčić i Dori Cesarec.

Kako se navodi u obrazloženju, Ljubica Marinčić, učenica Osnovne škole Grigora Viteza, bila je, među ostalim, aktivna i u prikupljanju pomoći za poplavljene. Zajedno s vršnjacima organizirala je prodaju prikupljenih stvari kojih su se učenici odrekli u korist afričke djece. Sredstva su uplaćena na račun UNICEF-a za edukaciju tanzanijske djece, a svesrdno se uključila u veliku humanitarnu akciju s Udrugom "Kolajna ljubavi", kojom se željelo senzibilizirati učenike za probleme njihovih vršnjaka u sirotištu.

Dora Cesarec, učenica Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, dobila je nagradu Volonterskog centra Zagreb Very Important Volunteers, predsjednica je Volonterskog kluba škole, a u brojnim humanitarnim akcijama istaknula se kao izvrsna organizatorica. U posljednje dvije godine, navodi se u obrazloženju, sudjelovala je i na dobrotvornom sajmu Udruge Korablja - sva

sakupljena novčana sredstva namijenjena su članovima udruge s mentalnim i fizičkim poteškoćama u razvoju, na turniru u beli Doma za starije i nemoćne Peščenica.

Predsjednik Odbora za javna priznanja i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor rekao je da svake godine dodjeljuju tu nagradu, a ove godine je na prijedlog radne skupine Odbor za javna priznanja odlučio da tu nagradu dobiju dvije učenice. Kosor je istaknuo da će Gradska skupština kao i svake godine održati svečanu sjednicu i dobitnicama uručiti tu nagradu, koja se sastoji od priznanja i novčanog iznosa.

"Na mladima je budućnost Hrvatske i ovu nagradu trebamo jednako cijeniti kao i sve druge nagrade grada Zagreba", poručio je Kosor.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na sjednici u četvrtak navečer su između ostaloga prihvatili i prijedlog zaključka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o sklapanju Povelje o suradnji i prijateljstvu Grada Zagreba i Grada Vukovara.

Prihvaćen je i Bandićev prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti trgovačkom društvu Zagrebački holding za statusnu promjenu zbog pripajanja trgovačkog društva Zagreb Arena trgovačkom društvu Zagrebački holding.

Gradski zastupnici prihvatili su i da se u naselju Lužan u Sesvetama neimenovana cesta imenuje prema naselju Laktec i dobiva ime - Laktečka cesta, a neimenovani put imenuje prema nazivu rudine Žirovnjak i dobiva ime - Žirovnjak. U Novom Zagrebu - zapad neimenovana ulica koja se odvaja iz Avenije Većeslava Holjevca u smjeru juga do Oreškovićeve ulice, imenuje se u spomen na hrvatskog branitelja Ivicu Drmića i dobiva ime - Ulica Ivice Drmića.

Na sjednici Gradske skupštine je, nakon oštre kritike oporbenih zastupnika, povučen prijedlog zaključka zagrebačkog gradonačelnika o utvrđivanju popisa poslovnih prostora koji su predmet neposredne prodaje. Taj bi se prijedlog trebao nadopuniti do iduće sjednice Gradske skupštine koju je njezin predsjednik Darinko Kosor zakazao za 29. listopada.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.