Događaji

Projekt integracije u EU Natura 2000

Uređenje posjetiteljske infrastrukture špilje Vrlovka

 Uređenje posjetiteljske infrastrukture špilje Vrlovka

Ministar Zmajlović je povodom Dana Općine Kamanje sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, a potom je obišao radove na uređenju infrastrukture špilje Vrlovka.

Projekt uređenja posjetiteljske infrastrukture špilje Vrlovka vrijedan je 1,75 milijuna kuna. Financira ga Ministarstvo zaštite okoliša i prirode kroz Projekt integracije u EU Natura 2000.

U sklopu projekta predviđena je izmjena rasvjete, uređenje posjetiteljske infrastrukture, prilaza špilji, kao i postavljanje novih vrata koja će šišmišima omogućavati nesmetani ulaz i izlaz budući da je špilja stanište nekoliko vrsta šišmiša.

Što se tiče ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu špilja, osim u špilju Vrlovku, ulaže se u posjetiteljsku infrastrukturu i u drugim špiljama kojima se tako podiže turistički potencijal - uređena je posjetiteljska infrastruktura Otruševačke špilje kod Samobora i špilje Lokvarka u Primorsko-goranskoj županiji, a u tijeku su radovi na uređenju posjetiteljske infrastrukture špilje Veternica na Medvednici.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.