Događaji

MORH:

Povratak 2. HRVCON-a iz misije "Resolute Support"

 Povratak 2. HRVCON-a iz misije

Pripadnici drugog hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru "Resolute Support" u utorak, 15. rujna 2015. godine, u kasnim večernjim satima, stigli su u vojarnu "Pukovnik Marko Živković" u 91. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO-a na Plesu, javlja MORH.

Pripadnike drugog hrvatskog kontingenta dočekali su predstavnici Oružanih snaga RH na čelu sa zapovjednikom Zapovjedno operativnog središta OS RH general bojnikom Ivanom Jurićem i zapovjednikom Gardijske oklopno mehanizirane brigade (GOMBR) HKoV-a brigadirom Denisom Tretinjakom. 

Zapovjednik kontingenta brigadir Stanko Paradžiković po dolasku u vojarnu na Plesu predao je prijavak generalu Ivanu Juriću koji je tom prigodom zahvalio pripadnicima kontingenta na uspješno obavljenoj zadaći i dostojnom predstavljanju svoje domovine te im poželio puno uspjeha u budućem životu i radu. "Za vaš rad i trud u misiji dobili ste same pohvale i na tome vam želim čestitati", rekao je general Jurić.

Zapovjednik kontingenta, brigadir Paradžiković istaknuo je kako je ponosan na uspješno izvršenu zadaću, o čemu govore i brojne pohvale časnika iz NATO zemalja koji su bili angažirani u misiji.
U sastavu drugog hrvatskog kontingenta misije "Resolute Support" bio je 81 pripadnik Oružanih snaga RH, od čega tri žene, te 21 pripadnik oružanih snaga iz Albanije, BiH, Crne Gore i Makedonije.

Novost u sastavu kontingenta bio je dodatni savjetnički tim u Središtu za obuku specijalne policije Afganistana, čija je vodeća nacija bila Republika Hrvatska.

Također, novost su bili i savjetnici u zrakoplovnom savjetničkom timu koji su provodili savjetovanje helikopterskih postrojbi Afganistanskog ratnog zrakoplovstva.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.