Događaji

U Ministarsvu vanjskih poslova

Obilježena 70. godišnjica Ujedinjenih naroda

 Obilježena 70. godišnjica Ujedinjenih naroda

U Ministarsvu vanjskih poslova održano je primanje povodom 70 godina postojanja Ujedinjenih naroda. Istaknuta je važnost ove organizacije u pružanju razvojne pomoći, a pozitivan primjer je upravo Hrvatska.

Razvoj i sigurnost ključ su održivog mira u svijetu, a upravo ovu kombinaciju Ujedinjeni narodi promoviraju od svojega osnutka. Istaknula je hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić na obilježavanju godišnjice svjetske organizacije, i izdvojila hrvatski primjer.

Hrvatska je u kratko vrijeme od zemlje primateljice razvojne pomoći prešla u pružateljicu razvojne pomoći. Iako je naš pristup nešto drugačiji jer smatramo bilo da primate ili dajete pomoć, da je to dvosmjerna ulica.

Usporedo sa 70. godišnjicom UN-a Hrvatska je obilježila više od 10 godina svoga angažmana u afganistanu gdje je cuistinu od primatelja postala pružatelj razvojne pomoći. Svoja iskustva u misijama i projektima, na izgradnji infrastrukture i društva u u Afganistanu podjelili su hrvatski diplomati. Damir Hrastić:

Škole i bolnice su samo početak jer ti ljudi trebaju zaista sve, a prije svega nastavak međunarodne pomoći. Humanitarne i razvojne koje je zbog razloga koje svakodnevno vidimo sve manje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.