Događaji

Zagreb

Potpisan ugovor o dodjeli zemljišta ratnim vojnim invalidima

Potpisan ugovor o dodjeli zemljišta ratnim vojnim invalidima

U Gradskoj upravi potpisan je ugovor o dodijeli zemljišta ratnim vojnim invalidima. Danas je dodijeljeno 8 gradskih zemljišta veličine od 200 do 600 četvornih metara, u vrijednosti od oko 2 I pol milijuna kuna.

 

Stambeni objekti financirat će se kreditom ministarstva branitelja, a sve priključke bez naknade osigurat će Grad Zagreb, sukladno zakonu. Pročelnica za branitelje Vesna Helfrih nabrojala nam je lokacije:

"Na području Vrapča, Dubrave i na Prečkom. Jedno zemljište u Prečkom. Povjerenstvo koje je vršilo dodjelu, vodilo je računa o broju članova obitelji. Gospodin koji je dobio zemljište na Prečkom, dobio je najveću građevinsku parcelu i on je otac troje djece. Morali smo paziti da je u blizini škola, vrtić jer je obitelj poprilično mlada, još uvijek su djeca mala," rekla je Helfrih.

Uz današnje ugovore, Grad Zagreb je dosad dodijelio ukupno 48 zemljišta.

 "Zemljišta koja se dodjeljuju trebaju biti imovinski potpuno čista, treba paziti da se ne radi o povratu ili bilo kakvom drugom teretu koja je na zemljištu koja bi ometala hrvatskog ratnog vojnog invalida da sagradi kuću koja je primjerena njemu i njegovoj obitelji," dodaje Helfrih. Gradonačelnik Bandić nada se da će radovi početi na proljeće.

 "To je zajednička briga nas i resornog ministarstva. Mi osiguravamo po zakonu zemljište i komunalnu infrastrukturu i prenosimo to u vlasništvo hrvatskih ratnih vojnih invalida i oni na tim parcelama razviju stambenu kvadratutru sukladno svojim mogućnostima. Želim im da to što prije naprave, ne ovog Božića nego do Božića 2016. žive u svojim domovima," rekao je zagrebački gradonačelnik.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.