Događaji

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Počinje Tjedan ravnopravnosti

 Počinje Tjedan ravnopravnosti
Metro-portal.hr

Kako bi nas informirale, educirale i osvijestile oko problema nasilja nad ženama Udruga B.a.B.e. organizira Tjedan ravnopravnosti, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Program počinje danas u podne, a održava se u Kući ljudskih prava, na adresi Selska cesta 112c. Dijana Ljubanović iz Udruge:

 

 

"Osmislili smo tematski čitav program, što znači da ćemo prvog dana imati predstavnice institucija koje se već duži niz godina bave nasiljem nad ženama, ali ne samo kao užim problemom unutar rodne ravnopravnosti, već o cjelokupnom procesu osvješćivanja i borbe za rodnu ravnopravnost", rekla je Ljubanović.

 

Bit će tu pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, predstavnice ministarstava, saborske zastupnice i predstavnice Udruge B.a.B.e. Drugog dana na redu su predstavnice akademske zajednice:

"Smatramo da je izuzetno važnbo da profesorice sa Zagrebačkog sveučilišta društveno-humanističkih znanosti, od FPZG-a, Filozofskog i Pravnog fakulteta, svim zainteresiranima zapravo stvore platformu i ponude jedan set informacija s kojima će moći kasnije promišljati i djelovati u svojim lokalnim zajednicama i u svojoj neposrednoj blizini."

Govorit će se o ulozi medija u destigmatizaciji žrtava svake vrste rodno uvjetovanog nasilja, a profesorice s Pravnog fakulteta približit će zakonodavni okvir problema:

"Jako malo ljudi koji se susretnu s ovim problemom znaju što i kako uraditi. Od samih predstavnika institucija, npr. policajaca, socijalnih radnica koji su u direktnoj komunikaciji sa žrtvama. To zna biti i zbunjujuće za žrtvu jer se ona dva puta stigmatizira i proživljava nasilje zato što mora pričati o problemima nekoliko puta i pristupa joj se na neprofesionalan način."

Više informacija i program događanja objavljeno je na facebook stranici Tjedan solidarnosti, ali i na stranicama Udruge B.a.B.e. i Kuće ljudskih prava:

"Sve radionice, predavanja i debate potpuno su otvorene za javnost jer nam je cilj podići osvještenost o problemu o kojem se mnogo govori a zapravo jako malo zna."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.