Događaji

Napad u Londonu

London: istražitelji provjeravaju je li napadač iz metroa djelovao sam

London: istražitelji provjeravaju je li napadač iz metroa djelovao sam

Napad na putnike na stanici londonskog metroa policija tretira kao "teroristički incident", a motivi muškarca koji je mačetom izbo tri osobe još se utvrđuju.

 

29-godišnji napadač uletio je na stanicu podzemne u istočnom dijelu Londona, izvukao mačetu i uz povike "Ovo je za Sirijiu" napao putnike. Troje njih ozlijedio je, jedna osoba ima teže ozljede. Napadačevo mahnitanje uspjela je tek nakon nekoliko elektrošokova svladati policija, dok su mu okupljeni putnici poručivali kako on "nije nikakav musliman".

"Čuo sam zapomaganje, ženski glas koji je vikao upomoć. Vidio sam muškarca koji je lovio žensku osobu po stanici". Analitičar Graham Wettone za Sky news je rekao kako je istražiteljima sada najvažnija jedna stvar.

"Provjeravat će motive iza svega ovoga, odnosno je li napadač djelovao na svoju ruku ili u suradnji s nekime".Policija, kojoj je od prvog poziva o napadu do uhićenja trebalo osam minuta, napad tretira kao teroristički čin, a javnost je zamoljena da ostane mirna, ali i na oprezu. Iz ureda premijera Davida Camerona poručeno je da se "situacija i svi mogući novi detalji vezani uz nju vrlo pomno prate".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.