Događaji

Danas pripremno ročište za ponovljeno suđenje Hypo INA-MOL

Danas pripremno ročište za ponovljeno suđenje Hypo INA-MOL

Danas bi se trebalo održati pripremno ročište na kojem će biti određen početak ponovljenog suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Hypo-Ina-Mol.

Trebalo bi to biti drugo pojavljivanje Ive Sanadera na sudu otkako je prije nešto manje od dva tjedna pušten iz Remetinca. Na Županijskom sudu pojavio se prošloga petka u nastavku suđenja za slučaj Planinska.

Pripremno ročište za aferu Hypo-Ina-Mol koje se trebalo održati u studenome odgođeno je za prosinac nakon što je USKOK ponudio nove materijalne dokaze. Odgodu je tražila Sanaderova obrana. Ravnateljica USKOKa, Tamara Laptoš.

"Predložili smo izvođenje određenih novih dokaza o materijalnoj dokumentaciji koja ima nekih više stotinjaka stranica pa je obrana zatražila rok da može preoučiti dokumentaciju i očitovati se na naše dokazne prijedloge", rekla je Laptoš.

Obrana je imala gotovo mjesec dana da prouči dokumete koje se odnose na oba djela optužnice i na Hypo i na INA- Mol. Suđenje se, podsjetimo, ponavlja jer je Ustavni sud ukinuo presudu, a nakon izuzeća suca Ivana Turudića koji je Sanadera osudio na 10 godina, slučaj je dodijeljen sucu Zdravku Majeroviću.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.