Događaji

Spor protiv Nacionala

Jelinić: Manolić više puta potvrdio da je Karamarko bio doušnik UDBA-e

 Jelinić: Manolić više puta potvrdio da je Karamarko bio doušnik UDBA-e

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pojavio se na zagrebačkom Općinskom sudu na glavnoj raspravi u sporu protiv tjednika Nacional.

 

Podsjetimo, Karamarko od Nacionala traži 200 tisuća kuna odštete zbog intervjua s Josipom Manolićem, odnosno njegove tvrdnje da je Karamarko bio suradnik UDBA-e. Šef HDZ-a poručio je da će istina pobijediti, a njegov odvjetnik Veljko Miljević naglasio da intervju nema navoda koji su bili na naslovnici tjednika.

‘‘U sadržaju intervjua ne postoje riječi koje su upotrijebljene na naslovnici lista od 2. lipnja, u naslovima i podnaslovima uz sadržaj članka. Pa ćete vidjeti da neke bitne riječi, koje su na naslovu navedene i u podnaslovima, da ih u intervjuu nema. Barem to je minimum korektnosti kad se želi pošteno i objektivno o nečemu govoriti‘‘, rekao je Miljević. Glavni urednik i izdavač Nacionala Berislav Jelinić poručio je, pak, Miljeviću da se ne petlja u novinarski posao.

‘‘Neka se gospodin Miljević drži odvjetničkog posla, dosad mu je išao relativno dobro. Zamoljavam ga ovim putem javno da se ne petlja u novinarski posao. Dakle, gospodin Manolić je apsolutno potvrdio autentičnost svega, pa i opreme toga teksta. Također je više puta, vjerojatno i svima vama tu, opetovano potvrdio da je gospodin Karamarko bio doušnik UDBA-e po njegovim tvrdnjama‘‘, rekao je Jelinić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.