Događaji

Četvrta nedjelja Došašća

Uvod u Božićni tjedan u Zadru

Uvod u Božićni tjedan u Zadru

Sinoć je u Biogradu završen 3. ovogodišnji Božićni sajam. Nova lokacija u gradskom parku kod autobusnog kolodvora bila je prepuna posjetitelja, od onih najmlađih do njihovih baka i didova. U zabavnom progamu nastupila su djeca iz vrtića i osnovne škole, biogradske mažoretkinje, gradska limena glazba, KUD Sveti Ivan - Medviđa, a najviše se plesalo i pjevalo uz Hit band.

 

Naravno nije manjkalo dobre hrane, kuhanog vina i čaja, palačinka, kroštula i vrućih fritula. Obitelj Djeda Mraza je darivala male i velike, dobre i zločeste. Hrabriji su mogli jahati na konju konjičkog kluba "Vencel".

Organizatori, Grad Biograd na Moru i TZ Biograda, podijelili su zahvalnice najboljim izlagačima.
Ovogodišnji tradicionalni Božićni sajam se na novoj lokaciji pokazao kao pun pogodak, stoga treba zahvaliti i organizatorima što su doprinijeli da božićna čarolija zaživi i u Biogradu.
Sinoć je i službeno objavljeno da će javni doček Nove godine biti na istom mjestu uz brojna iznenađenja.

 

A u Zadru je sinoć, u sklopu manifestacije Đir po gradu, uoči posljednje nedjelje Došašća, održan obred paljenja četvrte adventske svijeće, u subotu 19. prosinca, u 18 sati u crkvi sv. Šime u Zadru.

Posljednju svijeću upalila je rektorica Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc Dijana Vican. Obred je predvodio Msgr.dr. Želimir Puljić nadbiskup zadarski a pjevao je katedralni zbor sv. Stošije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.