Politika

Predsjednica Republike ne odustaje od preseljenja s Pantovčaka

Predsjednica Republike ne odustaje od preseljenja s Pantovčaka

Povjerenstvo za izradu stručnog nalaza o smještajnim potrebama Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović uskoro će Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) predati stručni nalaz temeljem kojega će DUUDI ponuditi odgovarajuće objekte u vlasništvu države za moguće preseljenje Ureda, priopćio je u četvrtak Pantovčak nakon sjednice Povjerenstva na kojoj je prvi put sudjelovao predstojnik DUUDI-ja Tomislav Boban.

Povjerenstvo je danas  zaključilo da će na sljedećoj sjednici DUUDI-ju predati Stručni nalaz te time, "sukladno Odluci o pokretanju postupka za određivanje sjedišta predsjednice, ispuniti svoju zadaću i okončati rad".

Temeljem kriterija definiranih u Stručnom nalazu o smještajnim potrebama, DUUDI će ponuditi odgovarajuće objekte u vlasništvu Republike Hrvatske za moguće preseljenje Ureda predsjednice Republike Hrvatske, podsjeća Ured predsjednice. 

Predstojnik DUUDI-ja Tomislav Boban izrazio je zadovoljstvo što DUUDI aktivno sudjeluje iznalaženju najboljeg prostora za Ured predsjednice, navodi se u priopćenju.

Na sjednici je rekapituliran dosadašnji tijek rada Povjerenstva, navodi se, a Boban je Povjerenstvo izvijestio o stavljanju izvan snage "Odluke Vlade kojom je, bez poštivanja procedure, Uredu predsjednice na korištenje ustupljen objekt u Visokoj ulici“.

„Povjerenstvo je predstojnika DUUDI-ja izvijestilo o namjeri izdvajanja Zelene vile koja obuhvaća dva objekta iz kompleksa Pantovčak i njihovog povrata DUUDI-ju, kao i vinograda u Samoboru kojim, isto tako, trenutno upravlja Ured predsjednice. Dogovoreno je da se primopredaja navedenih objekata i vinograda izvrši u prvoj polovici travnja“, stoji u priopćenju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.