Događaji

U organizaciji "Prijatelja životinja"

Na Trgu bana Jelačića prikaz scena iz filma "Zemljani"

Na Trgu bana Jelačića prikaz scena iz filma

Povodom "Međunarodnog dana prava žiotinja", aktivisti u subotu na Jelačićevom trgu organiziraju gledanje scena iz dokumentarca "Zemljani" gdje se prikazuje nehuman odnos prema životinjama

Nekoliko desetaka aktivista odlučilo je posvetiti Međunarodni dan prava životinja poticanju na gledanje filma ''Zemljani'' (Earthlings). Vođeni mišlju: ''Ako mi koji imamo znanje i spoznaju ne proslijedimo poruku i otvorimo drugima oči, tko će?'', odlučili su se oboružati prijenosnim računalima i tabletima te scenama iz nagrađivanog filma o ljudskom odnosu prema životinjama.

Aktivisti u crnoj odjeći simbolično će nositi bijele maske kako svojim emocijama ne bi skrenuli pozornost s ekrana ispred njih.

''Zemljani'' je dojmljiv dokumentarac koji prikazuje skrivene snimke svakodnevnih praksa iz industrija koje iskorištavaju životinje – uzgajivačnica, klaonica, cirkusa, vodenih parkova i dr.

Između ostalog, ovaj dokumentarac je zaslužan za promjenu životnih navika milijuna ljudi diljem svijeta i zbog jasno iznesenih činjenica trebaju ga vidjeti svi kojima je imalo stalo, kao i oni kojima nije.

Izvedbom performansa ''Iskustvo Zemljana'' (The Earthlings Experience) Hrvatska će se pridružiti Francuskoj, Engleskoj, Irskoj, Švedskoj, Danskoj, Americi, Kanadi, Australiji i brojnim drugim državama u kojima je takav performans izveden.

Sve koji nisu sigurni trebaju li pogledati film mogu nadahnuti riječi redatelja Shauna Monsona koji objašnjava zašto je bitno ne bježati od istine i ne zatvarati oči pred scenama nasilja nad životinjama: ''Ne smijemo odbiti vidjeti očima ono što životinje moraju trpjeti tijelima''.

 


Reci što misliš!