Događaji

Na svečanoj sjednici

Dan Sveučilišta: Svečana dodjela priznanja, počasni doktorat Korleviću

Dan Sveučilišta: Svečana dodjela priznanja, počasni doktorat Korleviću

U četvrtak 31. ožujka 2016. u kapeli sv. Dimitrija u 9.00 sati zadarski nadbiskup mons. dr. Želimir Puljić održat će misu u povodu Dana Sveučilišta, a u Svečanoj dvorani, s početkom u 11.00 sati održat će se svečana sjednica.

Korado Korlević

Na svečanoj sjednici rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican će uručiti godišnje nagrade zaslužnoj ustanovi, studentima za izvrsne sportske uspjehe, zaslužnim djelatnicima i studentima za izvanredne uspjehe postignute tijekom studija u prošloj akademskoj godini. Počasni doktorat Sveučilišta u Zadru dodijelit će se Koradu Korleviću, prof., voditelju zvjezdarnice Višnjan i Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan, za za izuzetan doprinos na promicanju astronomije i znanosti kroz znanstveno popularna predavanja, izradom astronomskih instrumenata, razvojem metoda kreativnog mišljenja i njihovoj primjeni u edukaciji te projektima zaštite prirode i baštine.

Istoga dana u Svečanoj dvorani s početkom u 17.00 sati, u suorganizaciji Sveučilišta i Alumni kluba Sveučilišta u Zadru, održat će predavanje akademik Luko Paljetak. Naslov predavanja je „Marin Držić: Tko su Njarnjasi i tko je sedmi muž?".

Nakon predavanja, u 19.00 sati, bit će predstavljeno novo izdanje Sveučilišta u Zadru, zbornik radova „Franjo Tuđman i stvaranje suvremene hrvatske države (1990. - 1999.)". Zbornik je rezultat znanstvenog skupa istoga imena, koji je u suorganizaciji Sveučilišta u Zadru, Hrvatskog instituta za povijest iz Zagreba te Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru, održan 10. prosinca 2012. godine na Sveučilištu u Zadru.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.