Događaji

Program pod nazivom „Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta“

Obilježavanje Međunarodnog dana djece žrtava nasilja

Obilježavanje Međunarodnog dana djece žrtava nasilja

Uoči obilježavanja Međunarodnog dana djece žrtava nasilja, Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te partnerima Gradskim kazalištem Žar ptica, Zagrebačkim mažuretkinjama i pjevačkim zborom Osnovne škole „Izidora Kršnjavoga“ u prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu organizira edukativno-preventivni Program pod nazivom „Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta“.

Međunarodni dan djece žrtava nasilja temeljem inicijative Ujedinjenih naroda obilježava se u zemljama diljem svijeta 4. lipnja svake godine, kako bi se naglasila važnost zaštite prava djece i neophodnost zajedničkog angažmana u borbi protiv svih oblika agresije nad djecom.
 
Pripremljeni Program Hrvatskog narodnog kazališta i Ministarstva unutarnjih poslova s partnerima ima preventivno-edukativni karakter te je primarno namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta, ali i senzibilizaciji svih društveno odgovornih odraslih osoba odnosno nadležnih institucija, ustanova i organizacija koje su odgovorne za očuvanje i zaštitu dječjih prava.

Kroz formu dramsko-scenskog i glazbeno-plesnog izričaja djeci će se na njima zanimljiv i pritom edukativan način ukazati na važnost sprječavanja svih oblika nasilja te važnosti razvijanja kulture dijaloga, međusobnog uvažavanja i tolerancije, priopćeno je iz Ravnateljstva policije. Ujedno, ovaj Program predstavlja edukativnu intervenciju osnaživanja djece u razvoju samozaštitnog ponašanja kako ne bi postale žrtvom nasilja.
 
Sam Program zajednička je sinteza nastupa balerina, glumaca i opernih pjevača Hrvatskog narodnog kazališta, nastupa glumaca u okviru autorskog projekta Ivice Boban „Ja i moji osjećaji“, kao i nastupa Zagrebačkih mažuretkinja, dječjeg zbora OŠ Izidora Kršnjavoga iz Zagreba te sudjelovanja policijskih službenika Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova uključujući i tamburaški orkestar te mješoviti zbor Policijske akademije.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.