Događaji

Stanje na cestama: Ograničenje brzine između čvorova Sveti Rok i Maslenica

Stanje na cestama: Ograničenje brzine između čvorova Sveti Rok i Maslenica

Na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica od 232.,+50 do 237., +200 km u smjeru Zagreba zatvoren je sporovozni trak. Vozit će se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

 

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će u nedjelju, 26. lipnja, od 12 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste u priobalju: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC23 (Žuta Lokva-Senj)... Nema je na autocestama i na državnoj cesti DC1..

Od ovog vikenda počinje se primjenjivati Naredba o ograničenju prometa na cestama (NN 64/09) kojom se subotama i nedjeljama zabranjuje promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, od 18. lipnja do 11. rujna o.g. Ljetne zabrane primjenjuju se na važnijim turističkim državnim cestama subotama od 04 do 14 sati, a nedjeljama od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Počelo je ljetno računanja vremena što znači da prestaje obveza paljenja kratkih ili dnevnih svjetala tijekom dana, osim za vozače mopeda i motocikla koji tijekom cijele godine moraju voziti s uključenim svjetlima. Na vozilima ipak moraju biti uključena dnevna svjetla u uvjetima smanjene vidljivosti, bez obzira na ljetno računanje vremena. Također podsjećamo vozače koji se kreću u međunarodnom prometu, da određene zemlje i ljeti zadržavaju pravilo vožnje s uključenim svjetlima danju. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.