Događaji

Vjernici uznemireni

Vojvodina: Provaljeno u župnu crkvu Svete Ane u Maradiku

Vojvodina: Provaljeno u župnu crkvu Svete Ane u Maradiku

Nepoznati počinitelji provalili su u župnu crkvu Svete Ane u Maradiku, što je izazvalo uznemirenje vjernika u Srijemskoj biskupiji, priopćio je u nedjelju maradički župnik Božidar Lusavec.

"Provaljeno je u crkvene prostorije i vjeronaučnu dvoranu, koja posljednjih mjeseci služi kao prostor za svetu misu i druge liturgijske obrede jer je 2014. godine, uz teško dobivene dozvole, počela gradnja nove crkve", izjavio je za Hinu velečasni Lusavec.

"Materijalna šteta nije velika, ali je puno veća duhovna i vjerska nesigurnost", kaže maradički župnik.
Provalnici su, kako objašnjava Lusavec, obeščastili svetohranište i razbacali po crkvi hostije i ciborij, a ukradeno je i gorivo iz strojeva tvrtke "Panić gradnja-in", koja privodi kraju uređenje okoliša novih objekata župne crkve.

"Policija je obavila očevid, ali ne i na ciboriju, u kojem su bile pohranjene hostije, i koji za nas vjernike znači svetinju, a nije uopće pregledan", objašnjava župnik.

U crkvene prostorije provaljeno je uoči proslave zaštitnice župe, Svete Ane, 26. srpnja i dovršetka radova na novoj crkvi te pastoralnom centru.

Projekt gradnje crkve je pri kraju, ali su neugodni događaji uznemirili vjernike, premda je i uz početak gradnje bilo neugodnih komentara poput: "ustaše grade crkvu", kaže velečasni Lusavec.

Veliki dio maradičke župe, uz Hrvate, čine vjernici mađarske nacionalnosti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.