Događaji

Propisana mjera

Split uveo kazne za golotinju, golišave šetače opalit će po džepu

Split uveo kazne za golotinju, golišave šetače opalit će po džepu

U Splitu je od početka sezone na snazi zabrana golišavosti u središtu grada. Zabranjeno je šetati gol do pojasa te u kupaćem kostimu. Kazne su od 500 kuna za prvi prekršaj, a ako se radi o recidivistima, komunalni redarima mogu "opaliti" kaznu i do tisuću kuna.

"Za one ozbiljnije slučajeve, dakle, one potpuno gole i one koji se kupaju na Rivi zadužena je policija", objašnjava nam dogradonačelnik Goran Kovačević.

"Gradska uprava je pred ljeto donijela Odluku o komunalnom redu kojom smo odredili lokacije, dakle uža gradska jezgra i Dioklecijanova palača, u kojoj se kažnjavaju nepropisno odjeveni šetači. U primjeni je od početka ljeta, a sada je u tijeku postavljanje znakova. Zasad ih je postavljeno pet, šest, a bit će ih ukupno 12 na ulazima u gradsku jezgru. Komunalni redari zasad opominju i educiraju goste, nadam se da ih neće ni trebati kažnjavati. Dosad su iskustva vrlo pozitivna. Čim se strani gost opomene, on se odmah odjene. Najvažnije je u svemu da znaju da je ova mjera propisana", kazao nam je splitski dogradonačelnik.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.