Događaji

Poplave u Istri

U Istri se zbrajaju štete nakon grmljavinske oluje: Poplavljeni hoteli, vrtići, kuće...

U Istri se zbrajaju štete nakon grmljavinske oluje: Poplavljeni hoteli, vrtići, kuće...

Županijski centar 112 Pazin jučer je zaprimio više desetaka poziva o posljedicama olujnog nevremena na području grada Poreča, piše Regional Express. Poplavljeni su hotelski objekti, poslovni prostori i obiteljske kuće - Zelena Laguna, Hotel Kristal Poreč, Dječji vrtić Radost, TC Konzum, AC Bijela Uvala, Aquapark, Dom zdravlja.

 

Najviše poziva za poplavljene prostorije obiteljskih kuća je bilo iz ulica Mate Vlašića, Mate Balota i Rade Končara. Poplavljen je i kolnik kružnog toka Žatika na koji su upućene Istarske ceste i PP Poreč.

ŽC 112 Pazin je pravodobno obavijestio hitne službe, turističke tvrtke i lokalnu samoupravu o najavljenim vremenskim nepogodama.

Najviše kiše palo na Krku

Istramet piše kako je nestabilno vrijeme obilježilo i proteklu noć te kako je glavnina pogoršanja nastupila 2 sata iza ponoći, kada je područjem protutnjala izraženija fronta.

Prema mjerenju automatskih meteoroloških postaja, uvjerljivo najobilnija kiša pala je na Krku. U posljednja 24 sata u Baški je izmjereno nevjerojatnih 219 mm kiše, što je 3 puta više od količine koje je primjerice zabilježila postaja u Poreču (72 mm).

Za takav nejednolik raspored oborina zaslužne su grmljavinske ćelije koje su se u nekoliko navrata svojom glavninom premještale točno iznad jugoistočnog dijela otoka Krka.

Jake ćelije zaobišle su grad Pulu za nekoliko kilometara čime je vrlo vjerojatno izbjegnuta velika poplava. U samom gradu u posljednja 24 sata pale su male količine kiše, od 5 do 12 mm.

Obilne kiše i u Rijeci

Jučer je obilna kiša padala i u Rijeci. Trsatske stube poplavila je bujica, a slično je bilo i u ostatku grada.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.