Događaji

Obilne kiše

Rijeka: Poplavljeni niži dijelovi grada uz korito Rječine te stadion na Kantridi

Rijeka: Poplavljeni niži dijelovi grada uz korito Rječine te stadion na Kantridi

Zbog velike količine kiše (188 litara po četvornom metru) koja je tijekom ovog vikenda pala u Rijeci znatno je porastao vodostaj Rječine, pa su poplavljeni niži dijelovi zgrada uz korito te rijeke na ulasku u grad.

Poplavljeni su podrumski prostori Sportsko-rekreacijskog centra Sušak te supermarket Plodine, kao i parkiralište ovog trgovačkog centra u Ružićevoj ulici, a vatrogasci su ispumpali vodu iz tri prostora u ulici Potok.

Kako se stadion Kantrida, pomoćno nogometno igralište i obližnje parkiralište nalaze na najnižoj točki, neposredno uz more, te ovdje izbijaju podzemne vode, ovo područje je većim dijelom pod vodom koja se tijekom cijelog ponedjeljka ispumpavala s igrališta i atletske staze. 

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Rijeci je proteklog vikenda palo čak 188 litara kiše po četvornom metru.

Na Rječini u Martinovom selu, najkritičnijem mjestu za poplavljivanje ove rijeke, na snazi su redovne mjere obrane od poplave. Zbog duboke vode na kolniku kod sela Soboli, na Grobničkom polju, zatvorene su ceste od ovog sela prema Dražicama i prema Zastenicama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.