Događaji

Protiv osumnjičenika određen je istražni zatvor

Određen istražni zatvor protiv muškarca koji je prijetio novinarki

Određen istražni zatvor protiv muškarca koji je prijetio novinarki

Određen je istražni zatvor protiv 51-godišnjaka kojeg zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti da je prijetio novinarki Nove TV, nezadovoljan njezinim radom i prilogom emisije o njemu.

Terete ga da je u srijedu oko 13,30 sati tijekom televizijskog snimanja, prilikom izlaska s adrese na kojoj živi na putu u javnobilježnički ured, novinarki prijetio s ciljem da je prestraši.

Okrivljenik je prema sumnjama tužiteljstva nastavio prijetiti novinarki na koju je i pljunuo u povratku iz javnobilježničkog ureda dok mu je ona hodajući ulicom sa snimateljem nastavljala postavljati pitanja. To je, navodi tužiteljstvo, izazvalo osjećaj uznemirenosti i bojazni za vlastiti život.

Protiv osumnjičenika određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, izvijestilo je u petak Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ranije u petak osudilo je prijetnje smrću i pozive na nasilje prema novinarima i poručilo da od mjerodavnih institucija u svim takvim slučajevima očekuje hitno reagiranje po službenoj dužnosti.

Novinarki Emi Branici je osoba o kojoj je bila riječ u magazinu "Provjereno" Nove TV, nezadovoljna prilogom o sebi, poručila da će završiti kao pokojni Ivo Pukanić, što je nedvojbena prijetnja umorstvom, upozorava HND u priopćenju.

Ekipa "Povjerenog" prošli je tjedan prikazala prilog o muškarcu koji se predstavlja kao žena i, rečeno je u prilogu, zavodi stare i dementne muškarce kako bi se domogao njihovih nekretnina.

Novinarki je isti muškarac rekao i da bi joj mogao "prilijepit znaš kako", te ju je, pljunuvši, nazvao "neodgojenim smećem".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.