Crna Kronika

policijsko izvješće

U tri prometne nesreće ozlijeđeno dvoje pješaka i motociklist

U tri prometne nesreće ozlijeđeno dvoje pješaka i motociklist

Tijekom jučerašnjeg dana, 26.rujna na zadarskim prometnicama dogodilo se osam prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže ozlijeđene

Jučer 26. rujna u 17.10 sati u Zadru dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena pješakinja.

Prema rezultatima očevida, prometna nesreća se dogodila u Ulici Ivana Zajca kada je 48-godišnjak upravljajući teretnim vozilom zadarskih registarskih oznaka izlaskom iz kružnog toka poradi toga što se nije približavao pješačkom prijelazu sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake, udario u pješakinju koja je stupila na obilježeni pješački prijelaz.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobila državljanka Ukrajine u dobi od 44-godine, kojoj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar, gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede.

U drugoj prometnoj nesreći, koja se dogodila u jutarnjim satima, također je ozlijeđen strani državljanin.

Prometna nesreća se dogodila u 8 sati na križanju ulica Šime Vitasovića i Narodnog lista kada je maloljetnik upravljajući osobnim prijevoznim sredstvom, bez korištenja zaštitne kacige, nepropisno prelazeći obilježeni pješački prijelaz i dolaskom na nogostup Ulice Narodnog lista romobilom udario u pješaka koji potom pada na kolnik.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 70-godišnji državljanin Singapura.

Jučer, 26. rujna oko 18.20 sati na državnoj cesti DC-59 u Velimu 70-godišnji hrvatski državljanin upravljao je kombijem zadarskih registarskih oznaka na križanju s nerazvrstanom cestom vozilom skreće ulijevo, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu uslijed čega dolazi do sudara s motociklom šibenskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin koji se kretao u istom pravcu i u tom trenutku pretjecao kombi.

Nakon sudara motocikl se nastavlja nekontrolirano kretati te izlijeće izvan kolnika i udara u zaštitnu metalnu ogradu.

Zbog zadobivenih ozljeda motociklist je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u šibensku bolnicu gdje mu je pružena pomoć. Utvrđene su mu teške tjelesne ozljede.
 
U tijeku su kriminalistička istraživanja poradi kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nakon čega će policija protiv troje vozača podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
 


Reci što misliš!