Crna Kronika

#192

Za projekt rekonstrukcije stambenog objekta koji nikad nije napravila uzela 18 tisuća eura

Za projekt rekonstrukcije stambenog objekta koji nikad nije napravila uzela 18 tisuća eura
Boris Kačan

Policijski službeni Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za kazneno djelo Prijevara u gospodarskom poslovanju.

Sumnjiči je se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na širem zadarskom području, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u mjesecu studenom 2018. godine, s 60-godišnjom hrvatskom državljankom zaključila ugovor o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju stambenog objekta na širem zadarskom području s obveznim rokom dovršetka, a za što je oštećena navedenom trgovačkom društvu isplatila dogovoreni novčani iznos od 18 tisuća eura.

U dogovorenom roku osumnjičena nije ispošovala obveze iz ugovora niti je oštećenoj vratila novac te je na taj način svom društvu pribavila nepripadnu materijalnu korist.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 37-godišnjakinje kao odgovorne osobe te protiv trgovačkog društva, Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela Prijevara u gospodarskom poslovanju.


Reci što misliš!