Crna Kronika

obje zbog alkoholiziranih vozača

Prometne nesreće u Islamu Latinskom i Zagradu

Prometne nesreće u Islamu Latinskom i Zagradu

Jučer, 17. ožujka u 12.07 sati na državnoj cesti DC-08 u Islamu Latinskom dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe ozlijeđene.

Prema rezultatima očevida, prometna nesreća se dogodila kada se 50-godišnji vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka kretao iz pravca Zadra te brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na cesti, uslijed čega je prilikom kočenja udario u stražnji dio motocikla zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnjak, dok se na motociklu nalazila i putnica, a koji je vozeći u istom smjeru brzinu kretanja smanjio zbog izbjegavanja sudara s automobilom zadarskih oznaka koji se uključivao na DC-08 sa sporedne ceste.

Nakon sudara, oba motociklista i putnica zajedno s motociklima padaju na kolnik te im je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar. Kod 50-godišnjaka su utvrđene teške tjelesne ozljede, dok su 42-godišnjem vozaču i maloljetnoj putnici konstatirane lake tjelesne ozljede.

Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako je 41–godišnji vozač automobila upravljao pod utjecajem alkohola od 2,88 g/kg poradi čega je  isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran.

O prometnoj nesreći policija će dostaviti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 17. ožujka u 14.50 sati na državnoj cesti DC-56 u mjestu Zagrad  dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe ozlijeđene. 

Prema rezultatima očevida, prometna nesreća se dogodila kada se 51-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,38 g/kg, vozilom skretao u lijevo te oduzeo prednost automobilu zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnji vozač, a  koji se kretao kolnikom iz smjera zapada u smjeru istoka, uslijed čega je došlo do sudara.

Vozač u dobi od 33 godine te dvoje putnika iz istog vozila su prevezeni u  Opću bolnicu Zadar. Kod 35-godišnje putnice su utvrđene teške tjelesne ozljede, dok su 33-godišnjem vozaču i drugom putniku (dijete) su konstatirane lake tjelesne ozljede.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće, 51-godišnji vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Slijedi kriminalističko istraživanje zbog Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

 


Reci što misliš!