Crna Kronika

#192

U Istanbulu uhićen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko kartela

U Istanbulu uhićen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko kartela

Ministar unutarnjih poslova Turske Ali Yerlikaya priopćio je da je u Istanbulu uhvaćen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko kartela

Ministar Yerlikaya je na profilu na društvenim mrežama objavio da je Petrak uhićen u istanbulskoj četvrti Uskudar. Istaknuo je da je Petrak vođa međunarodnog narko kartela koji prebacuje drogu iz Južne Amerike u Europu i distribuira je u Europi.

“Hrvatske pravosudne vlasti tražile su Petraka za kojim je raspisana crvena tjeralica Interpola zbog kaznenog djela ubojstvo s predumišljajem”, rekao je Yerlikaya.

Dodao je da je Petrak, prema podacima Hrvatske agencije za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), netko tko povezuje mnoge ljude sa svojom kriminalnom organizacijom u devet zemalja.

“Utvrđeno je da se Nenad Petrak, kojeg je pratio naš Odjel za borbu protiv narkotika u Istanbulu, Ured za obavještajne poslove i Granični ured, nalazi u Uskudaru. Operacija KARTEL-2 je odmah pokrenuta uz podršku Uprave za specijalne operacije Istanbula kako bi bio uhićen međunarodni krijumčar drogom. Čestitam našim policajcima koji su organizirali akciju”, kazao je Yerlikaya.


Reci što misliš!